ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Έλενα Μπαρμπέα
Ημερομηνία προβολής 02/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
- 1½ κ. κολοκύθια
- 400 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό
- ½ ματσ. μαϊντανό
- ½ ματσ. άνηθο
- ½ ματσ. δυόσμο
- 3 αβγά
- 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 200 γρ. φέτα
- 200 γρ. μανούρι
- 250 γρ. ανθότυρο
- 2 σφην. ούζο
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος (ή ξινόγαλα)
- Αλάτι – πιπέρι
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- 250 γρ. γιαούρτι
- 1 αβγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 20 λεπτά, αφού πρώτα τα έχουμε δουλέψει με τα χέρια μας για να φύγουν τα πολλά υγρά. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη με το βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά, τα σοτάρουμε και προσθέτουμε το κολοκύθι. Σβήνουμε με το ούζο, ρίχνουμε πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο και το μανούρι τρίβοντας τα με τα χέρια μας και κρατάμε λίγο μανούρι και ανθότυρο για την επιφάνεια. Ρίχνουμε τα 2 αβγά ανακατεύοντας συγχρόνως, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρυγανιά και κρέμα γάλακτος (ή εναλλακτικά ξινόγαλα), ρίχνουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και αφήνουμε λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί.
Για να φτιάξουμε τη ζύμη, βάζουμε το αλεύρι, τη μαργαρίνη, και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας έως ότου γίνει το μείγμα ομοιογενές. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω για να μη κολλήσει καλύπτουμε με μια πετσέτα, κι αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 – 20 λεπτά.
Χτυπάμε το αβγό με ελαιόλαδο και αλείφουμε την ταρτιέρα καλά προτού τοποθετήσουμε τη ζύμη. Λαδώνουμε το πλάστη με ελαιόλαδο για να ανοίξει καλύτερα το ζυμάρι μας. Βάζουμε τη ζύμη μας στη ταρτιέρα και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση που ετοιμάσαμε.
Γαρνίρουμε την επιφάνεια με τα τυριά που έχουμε κρατήσει. Περνάμε την επιφάνεια με το μείγμα από αβγό και ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά.