ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΜΠΑΜΙΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ, ΜΕΛΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Αντωνία Παπακωνσταντίνου

Ημέρα προβολής 18/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό κατεψυγμένες μπάμιες Ifantis
  • ¼  φλ. κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1/3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σκόνη
  • ½ κ.γ. κοκκινοπίπερο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 φλ καρύδια
  •  Αλάτι – πιπέρι

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και το μέλι. Τις αφήνουμε να «στεγνώσουν», να καραμελώσουν, σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Για τη σάλτσα:
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο. Κόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.

Βάζουμε στις μπάμιες τη σάλτσα, κόβουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Τις ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρουμε τις μπάμιες, προσθέτουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.