ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
250 ΓΡ. ΓΙΓΑΝΤΕΣ
2 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙ FLOKOS TRATA (740 ΓΡ.)
500 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 KOKKINH ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
½ ΦΛ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
10 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
2 Κ.Γ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τρεις κουταλιές από το ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά Φλωρίνης, την πάπρικα, το σκόρδο και τη ρίγανη, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το σπανάκι, το αλάτι τα ντοματίνια, τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Βάζουμε σε ένα ταψί τους βρασμένους γίγαντες, τα σωταρισμένα λαχανικά, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια στραγγισμένα, το ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε μία φορά, όσο ψήνεται το φαγητό, μόλις πιάσει μια ωραία κρούστα, το βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.