ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΚΑΛΕΤ (GALETTE) ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία Προβολής: 22/2/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ
(για 8 άτομα)

  • ½ φύλλο ζύμη κουρού
  • 16 φέτες Σαλάμι Αέρος Ελληνικό Ifantis
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο Άλτις 
  • Λίγο σουσάμι άσπρο & μαύρο

Για τα καραμελώμενα κρεμμύδια:

  • 400 γρ. κρεμμύδια 
  • 3κ.σ ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 5 κ.σ τσίπουρο
  • 1 κ.σ μαύρη ζάχαρη 
  • 1 κ.σ θυμάρι φρέσκο 
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την γέμιση της τάρτας κόβοντας τα κρεμμύδια μας σε ροδέλες. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2 – 3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το τσίπουρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Απλώνουμε τη ζύμη κουρού σε παραλληλόγραμμο ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, απλώνουμε τα κρεμμύδια αφήνοντας ένα περιθώριο 1,5 εκ. γύρω-γύρω. Πασπαλίζουμε με το τυρί και στη συνέχεια απλώνουμε το σαλάμι. Κλείνουμε τα πλαϊνά και τα αλείφουμε με το αυγό ανακατεμένο με λάδι. Πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι. Καλύπτουμε την τάρτα μας με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθεί το σαλάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά, τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.