ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

Από την Μικαέλα Τουλιάτου

ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΣΑ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
100 ΓΡ. ΑRLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ. TΥΡΙ ARLA HAVARTI
4 K.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
5 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
2½ ΦΛ. ΓΑΛΑ
1 ΑΒΓΟ
¼ Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ:
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαραίνουμε το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και το μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.

Για τη μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο. Προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας, το αλεύρι και το γάλα. Ρίχνουμε αλάτι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το havarti, το τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας, το αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σφίξει η μπεσαμέλ.

Στο τέλος προσθέτουμε στη μπεσαμέλ το σωταρισμένο σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το σουφλέ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για μισή ώρα. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σάλτσα τυριού:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε το σουφλέ με τη σάλτσα τυριού.