ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 05/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. μπαγιάτικο ψωμί
- 2 – 3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
- 1½ φλ. γάλα
- 1 φλ. τριμμένο τυρί
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 3 – 4 κλων. θυμάρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί, το βάζουμε σε ένα μπολ να μουλιάσει με το γάλα. Περνάμε το κρεμμύδι από το μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το προσθέτουμε στο μπολ με το ψωμί. Βάζουμε επίσης το τριμμένο τυρί, τη μαγιονέζα, μαϊντανό και φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα και αλάτι – πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας, πλάθουμε και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Μόλις πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα ο κεφτές μας τον βγάζουμε και στραγγίζουμε σε χαρτί.Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντοματοσαλάτα.