ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ & ΣΟΥΣΑΜΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
YΛΙΚΑ
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 1 κολοκύθι 
  • 200 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato 
  • 200 γρ. τυρί Arla Mozzarella
  • 1 κρόκο αβγού
  • 50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα καπάκια με το κοτσάνι από τις πιπεριές Φλωρίνης, τα κρατάμε στην άκρη και καθαρίζουμε μέσα τις πιπεριές από τα σπόρια τους.
Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, το κολοκύθι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει. 
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τριμμένο κολοκύθι, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην πάρουν χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν, προσθέτουμε το τριμμένο regato, την τριμμένη mozzarella, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα τυριών κια τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τις στηρίζουμε πάνω στο καπάκι τους, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. 
Στα 25 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, για να ξεροψηθούν ελαφρώς οι πιπεριές. 
Σερβίρουμε τις γεμιστές πιπεριές και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.