ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 21/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 2 κύβους λαχανικών Knorr
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Πράσινη σαλάτα
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • 1 λεμόνι
  • Χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ τους δυο κύβους ζωμού λαχανικών. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα. Αν δεν βιαζόμαστε, τις μαρινάρουμε στο μείγμα για 15 λεπτά. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει καλά, βάζουμε τις μπριζόλες να τηγανιστούν με το λάδι που έχουν πάνω τους. Τις αφήνουμε να θωρακιστούν 2-3 λεπτά, από καθε πλευρά. Για περισσότερη νοστιμιά ρίχνουμε στο τηγάνι και την μαρινάδα που περίσσεψε. Σβήνουμε με μισό λεμόνι.

Φτιάχνουμε στα γρήγορα μια σαλάτα: χοντροκόβουμε ότι πρασινάδα έχουμε στο ψυγείο μας (σπανάκι, σέσκουλα, άνηθο, μαιντανό, βασιλικό, μυρώνια, καυκαλήθρες κ.τ.λ.). Προσθέτουμε χοντρό αλάτι, αγουρέλαιο για άρωμα και ½ λεμόνι. Ανακατεύουμε. 

Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τη σαλάτα!