ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 5/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 200
γρ. σπαγγέτι Νο. 7 - 200
γρ. μυζήθρα ξερή - 1
φλ. γιαούρτι στραγγιστό - 1
κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real - 3
σκελ. σκόρδο - 1/3
ματσ. μαϊντανό - Ελαιόλαδο
Άλτις - Αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο, καλά αλατισμένο νερό.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο
για 1-2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά γιατί δεν θέλουμε να μας αρπάξει
καθόλου.
Τρίβουμε τη μυζήθρα και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο στη
φωτιά και προσθέτουμε λίγα λίγα τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα με
ότι νερό βγάλουν στο τηγάνι.
Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, αφήνουμε 2-3 λεπτά και
κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και
ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά
μαγιονέζα για να σπάσει την ξινίλα του γιαουρτιού.
Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.