ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Mελίνα Σελάλμα

Ημέρα προβολής 6/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες

  • 300 γρ. χυλοπίτες χωρίς λακτόζη με γεύση κουρκουμά
  • 300 γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 100 γρ. τόνο στραγγισμένο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. κουρκουμά σκόνη
  • ½ φλ. νερό από τις χυλοπίτες
  • 1/4 ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη Hellmann’s Hot
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά από την ώρα έναρξης του βρασμού τους.
Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και τις σουρώνουμε.
Τις τοποθετούμε σε μια  πιατέλα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο.
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη σκόνη του κουρκουμά με μια κουταλιά ζωμό από τις χυλοπίτες και τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε το μείγμα στις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Κόβουμε  τον τόνο σε μικρά κομματάκια, σβήνουμε τη φωτιά και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με μαϊντανό και πιπέρι.