ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΡΥΖΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Έλενα Παραβάντη

Ημερομηνία Προβολής: 30/3/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

–>


ΥΛΙΚΑ

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελ. σκόρδου
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 2 σπιτικούς ζωμούς λαχανικών Knorr
  • 200 γρ. κόκκινα φασόλια από κονσέρβα
  • 400 γρ. σπιτική ντομάτα Pummaro

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κομματάκια το κρεμμύδι και τις πιπεριές

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο ψιλοκομμένα και
τσιγαρίζουμε.

Προσθέτουμε ολόκληρη την καυτερή πιπεριά, ρίγανη, κύμινο,
καγιέν και αλάτι και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε ανάμεσα στα
λαχανικά.

Διαλύουμε το ζωμό λαχανικών σε 2 ½  φλιτζάνια ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στην
κατσαρόλα για να αρχίσει να βράζει το ρύζι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά
μέχρι να γίνει σπυρωτό.

Σερβίρουμε το ρύζι σε
βαθύ πιάτο πασπαλισμένο με λίγο κύμινο, λίγη ρίγανη και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.