ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΤΡΙΜΜΑ ΨΩΜΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Αντωνία Παπακωνσταντίνου

Ημερομηνία προβολής 19/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 10 μαύρες ελιές Καλαμών
  • 2 καυτερές πιπερίτσες
  • 6 λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • Θαλασσινό αλάτι χοντρό
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Κόβουμε το σκόρδο σε δοντάκια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε τις πιπερίτσες και τρίβουμε την ψίχα στο μπλέντερ.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ελιές και τις πιπερίτσες και ανακατεύουμε.
Με την ειδική κουτάλα βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την ψίχα ψωμιού που τρίψαμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα τρίμματα του ψωμιού μέχρι να γίνουν τραγανά .
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τρίμμα.