ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΥΖΙ ΑΛΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον μάγειρα Γιώργο Δεβετζή

Ημερομηνία προβολής 28/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 20 – 25 αμπελόφυλλα βάζου
  • 200 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσ. άνηθο
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλ. σταφίδες μαύρες
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • ½ lt νερό
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη, σκόρδο ψιλοκομμένο επίσης και σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τα αμπελόφυλλα ψιλοκομμένα. Τέλος ρίχνουμε το ρύζι, το οποίο το έχουμε ξεπλύνει και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ½ lt ζεστό νερό, το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου, όσο να σωθούν τα υγρά. Μόλις πιει τα υγρά του το φαγητό μας προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από λεμόνι, το δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα. Σερβίρουμε το φαγητό μας μαζί με γιαούρτι.