ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ & ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Χρήστο Τζιέρα

Ο συνδυασμός ρόκας-παρμεζάνας σε ζυμαρικά!

Ημερομηνία Προβολής: 26/10/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. ζυμαρικά πέννες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 10 ντοματίνια
  • ½ ποτ. λευκό κρασί
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 1 φλ. ζωμό κότας Knorr
  • Ρόκα
  • Παρμεζάνα σε φλοίδες
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό μια μια κουταλιά ελαιόλαδο για 7 λεπτά. Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τη λιαστή ντομάτα σε λωρίδες. Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαζί του σοτάρουμε τα ντοματίνια. Μόλις μαραθούν, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να τραβήξει το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και το ζωμό κότας. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πέννες με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Ένα λεπτό πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα και τη ρόκα. Την παρμεζάνα μπορούμε να τη βάλουμε, είτε μετά τη ρόκα για να δέσουν οι πέννες με τα υπόλοιπα υλικά, είτε στο πιάτο πριν σερβίρουμε, είτε και στις δύο περιπτώσεις, αν θέλουμε να φάμε μπόλικη παρμεζάνα!