ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΟΥΡΑ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΣΤΡΙΦΤΟΥΔΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Άρη Τσανακλίδη

Ημερομηνία Προβολής: 19/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ουρά μοσχαρίσια [~2 κιλά]
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 4-5 κλωνάρια σέλινο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 1 ποτ. κόκκινο κρασί
  • 1 lt ζωμό βοδινού Knorr
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

Για τα στριφτούδια:

  • 1 πακ. στριφτούδια
  • Μαργαρίνη Βιτάμ
  • Μαϊντανό
  • Κεφαλογραβιέρα ή μυζήθρα για το σερβίρισμα
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την μοσχαρίσια ουρά σε κυβάκια.  Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Αφού μαραθούν τοποθετούμε το κρέας και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα και λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά και σκεπάζοντάς το. Βράζουμε τα στριφτούδια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.

Σε άλλο τηγάνι λιώνουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε μέσα τα βρασμένα στριφτούδια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Τα ζυμαρικά είναι έτοιμα. Τα σερβίρουμε μαζί με την μοσχαρίσια ουρά και από πάνω τριμμένη γραβιέρα ή μυζήθρα.