ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 1 ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ
1 ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
60 ΓΡ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ FOUANTRE IFANTIS
150 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΣΠΑΝΑΚΙ
60 ΓΡ. ΦΕΤΑ
½ ΠΡΑΣΟ
1 ΑΒΓΟ
1 Κ.Σ. ΜΗΛΟΞΥΔΟ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
1 Κ.Γ. LURPAK ΠΡΟΪΟΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗΣ SOFT (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
1 Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 FLAKES ΣΚΟΡΔΟΥ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε την φέτα ψωμιού με soft και από τις δύο πλευρές και την ψήνουμε στο σχαροτήγανο μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα σωτάρουμε στο σχαροτήγανο την καπνιστή γαλοπούλα, χωρίς λιπαρή ουσία και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε βούτυρο και ελαιόλαδο το σπανάκι.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα νερό, λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το αλάτι, το μηλόξυδο και τη δάφνη. Με μια κουτάλα αναδεύουμε το νερό, μέχρι να σχηματίσει μια μικρή δίνη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αβγό, το αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, σε χαμηλή θερμοκρασία και το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Έπειτα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο σε ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Φτιάχνουμε τη μπρουσκέτα βάζοντας πάνω στην ψημένη φέτα ψωμιού το σπανάκι, το πράσο, την καπνιστή γαλοπούλα, το αποξηραμένο σκόρδο, την χοντροτριμμένη φέτα και το ποσέ αβγό. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.