
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ:
400 ΓΡ. ΦΡΑΟΥΛΕΣ
200 ΓΡ. ΣΜΕΟΥΡΑ
100 ML ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ:
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
2 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
100 ML ΝΕΡΟ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ:
100 ΓΡ. ΣΜΕΟΥΡΑ
50 ΓΡ. ΦΡΑΟΥΛΕΣ
30 ML ΣΙΡΟΠΙ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
8 ΦΡΑΟΥΛΕΣ
16 ΣΜΕΟΥΡΑ
12 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι.
Για τη γρανίτα:
Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ τα σμέουρα, με το σιρόπι και τον δυόσμο και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσει, ξύνουμε τη γρανίτα με ενα πιρούνι και είναι έτοιμη.
Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ τις φράουλες, τα σμέουρα και το σιρόπι, μέχρι να φτάσουμε στη γεύση και την υφή που θέλουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε σε ένα πιάτο τα κόκκινα φρούτα, τα φύλλα δυόσμου, ρίχνουμε κουταλιές από τη γρανίτα και τη σαντιγί. Προσθέτουμε τη σούπα φράουλας και σερβίρουμε.