ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Δημήτρη Τσανανά
Ημέρα προβολής 26/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 μερίδα
- 80 γρ. χοιρινό φιλέτο
- 100 γρ. καλαμπόκι σπυρί
- 20 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 40 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
- 2-3 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ ξερό κρεμμύδι
- Φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι- πιπέρι
- Ελαιόλαδο Αλτις
Για την κρέμα καλαμποκιού:
Βράζουμε το καλαμπόκι. Το περνάμε από το μούλτι (και προαιρετικά από την σίτα για πιο κρεμώδη υφή). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη μαργαρίνη με βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και λίγο νερό από αυτό όπου έβρασε το καλαμπόκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά.
Για τα ρεβίθια:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Τα βράζουμε με ένα ολόκλγρο κρεμμύδι και κόκκους πιπεριού. Τα σουρώνουμε και τα σπάμε ελαφρώς με το πιρούνι. Τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο με ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες πάχους δύο-τριών εκατοστών, τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά. Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο τα ρεβίθια. Προσθέτουμε την κρέμα καλαμποκιού από γύρω και από πάνω τα φιλετάκια. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.