ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 31X24 ΕΚ.
400 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
2 ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
300 ΓΡ. ΠΑΡΙΖΑ ΒΡΑΣΤΗ IFANTIS
500 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΠΡΑΣΟ
1 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
4-5 ΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
2 ΑΒΓΑ
1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σωτάρουμε το πράσο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης, την πάριζα, το τριμμένο regato, τον μαϊντανό, τα αβγά και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, πατσαβουριαστά και τα λαδώνουμε. Βάζουμε από πάνω τη γέμιση. Απλώνουμε τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα κρούστας, πατσαβουριαστά. Χαράζουμε την πίτα και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.