ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Μαρία Άγουρου
Ημερομηνία προβολής 04/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φέτα Δωδώνη
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Δωδώνη
- 3 κ.σ. γάλα Δωδώνη (προαιρετικά)
- 2 πιπεριές πράσινες καυτερές
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 2 τουρκάκια αποξηραμένα ή χλωρά
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε πολύ καλά, τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Τις κλείνουμε σε σακούλα αφού ψηθούν για να μπορούμε να βγάλουμε την πέτσα πιο εύκολα. Στο μπλέντερ χτυπάμε τις πιπεριές, το πράσο, τα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τουρκάκια, τη γλυκιά πάπρικα, το τσίλι, τη φέτα, το γιαούρτι αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Αν η τυροκαυτερή μας βγει πολύ σφικτή αραιώνουμε με γάλα.