ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/12/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Οδυσσέα Τρακάδα
Ημέρα προβολής 11/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 2 λουκάνικα πολίτικα Ifantis
- 2 αβγά
- 2 φέτες μπέικον
- 2 ψωμάκια μπριός
- Φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
Για τον πουρέ:
- 1 φλ. φακές
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις φακές. Αλατίζουμε, προσθέτουμε νερό και ένα φύλλο δάφνης και τις αφήνουμε να βράσουν. Όταν βράσουν, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, τις πολτοποιούμε στο μούλτι, μέχρι να γίνουν πουρές και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και ξίδι.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και το μπέικον σε φέτες. Σωτάρουμε το μπέικον και τα λουκάνικα με ψιλοκομμένο σκόρδο και προσθέτουμε το θυμάρι. Κόβουμε στη μέση τα μπριός, τα φρυγανίζουμε και από τις δύο πλευρές στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα αβγά σε ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τον πουρέ από φακές, τα λουκάνικα με το μπέικον, τα αβγά και τα μπριός. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και ρίχνουμε πιπέρι.