ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Μαρία Παπαγρηγορίου
Ημερομηνία προβολής 01/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 3 – 4 παντζάρια μεσαίου μεγέθους
- 1 κρεμμύδι
- ¼ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 φλ. ρύζι για ριζότο
- ½ ποτ. κόκκινο κρασί
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 6 φλ. βραστό νερό
- ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- ½ φλ. καρυδόψιχα
- 4 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα παντζάρια (μόνο τους βολβούς) για 30’ περίπου, τόσο ώστε να παραμείνουν τραγανά. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Εναλλακτικά τα παντζάρια μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο για 1 ώρα.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά το ρύζι, μέχρι να γίνει σχεδόν διάφανο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα παντζάρια. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Αραιώνουμε το ζωμό κότας σε 6 φλ. βραστό νερό.
Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό κότας ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, al dente, προσθέτουμε τη μαργαρίνη με το βούτυρο για να πάρει το ριζότο την τελική υφή και άρωμα που θέλουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με κομμάτια καρυδόψιχα.