ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Σοκολατοποιό Στέφανο Διαμαντόπουλο
Ημέρα προβολής 13/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 φρατζόλα ψωμί
- 3 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 1 lt. γάλα
- 100 γρ. σοκολάτα
Για το λικέρ:
- Χυμό από 1 ½ λεμόνι
- 2 κ.σ. μέλι
- 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 lt μαύρο τσάι Earl Grey Lipton
- Άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια.
Βράζουμε το γάλα.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τα κομμάτια ψωμιού, τη μαργαρίνη με βούτυρο, τα αβγά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Αφήνουμε το μείγμα του ψωμιού να τραβήξει υγρά του, για 15 λεπτά.
Έπειτα το βάζουμε σε ένα ταψί ή σε μία φόρμα και το ψήνουμε, για περίπου 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Για το λικέρ:
Φτιάχνουμε το μαύρο τσάι και το βάζουμε στο μούλτι.
Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε.
Για το σερβίρισμα:
Πασπαλίζουμε το ψωμί με άχνη ζάχαρη και το κόβουμε σε φέτες και το συνοδεύουμε με το λικέρ ελαιόλαδο.