ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέκο Γαμπιεράκη
Ημερομηνία προβολής 14/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. πέννες
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 1 κολοκύθι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κάρυ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 20 γρ. γάλα καρύδας
- 20 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 100 γρ. ζωμό κότας
- 1 σφην. λευκό κρασί
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πένες 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη και τα προσθέτουμε στο σοτάρισμα μαζί με το σκόρδο λιωμένο. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ζωμό κότας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κάρυ, ντοματοπελτέ, γάλα καρύδας, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τις πένες, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 1 λεπτό το φαγητό μας να ξεκουραστεί πριν σερβίρουμε.