ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
250 ΓΡ. ΠΛΙΓΟΥΡΙ
½ ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ
10 ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
½ ΦΛ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
1 ΜΕΤΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
Για το πλιγούρι με γαρίδες
Βράζουμε τις γαρίδες χωρίς το κέλυφος σε αλατισμενο νερό για περίπου 1 λεπτό και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μπολ το βρασμένο πλιγούρι, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς το εσωτερικό της, το αγγουράκι τουρσί, το βρασμένο καλαμπόκι και τις κρύες βρασμένες γαρίδες. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε.