ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/02/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 09/02/15
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 8 φύλλα λαζάνια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 400 γρ. ντοματίνια
- 380 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
- ½ ματσ. φρέσκια άγρια ρόκα
- 4 κ.σ. πέστο βασιλικού
- Αλάτι-πιπέρι
Για το πέστο:
- 6 κλων. βασιλικό
- 2 σκελ. σκόρδο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. Arla Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
- 25 γρ. κουκουνάρι
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα λαζάνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Στη συνέχεια τα σουρώνoυμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα για να διατηρηθούν χλιαρά.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια και τα ντοματίνια στα τέσσερα. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, για 2-3 λεπτά, και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τον τόνο, το σωταρισμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα κολοκυθάκια, το λιωμένο βούτυρο, τη ρόκα και ανακατεύουμε.
Για το πέστο:
Βάζουμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, και χτυπάμε. Προσθέτουμε, αν χρειαστεί, ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε.
Σερβίρουμε τοποθετώντας σε στρώσεις, εναλλάξ, τα λαζάνια, τη σαλάτα με τόνο και ρόκα, και προσθέτουμε λίγη από την πέστο βασιλικού.