ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Αθηνά Τσόγκα
Ημερομηνία προβολής 21/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- 500 γρ. κανελόνια
- 1 κ. κατεψυγμένο βιολογικό σπανάκι Ifantis
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. γαλοπούλα Fouantré με μέλι & λιγότερο αλάτι Ιfantis
- 300 γρ. ανθότυρο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ κρεμμύδι ξερό
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. πέστο βασιλικού
- 200 γρ. γραβιέρα
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Flora με 25% βούτυρο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ένα σκεύος τύπου γουόκ, ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Ρίχνουμε πρώτα το σπανάκι επειδή είναι κατεψυγμένο και στη συνέχεια το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι και το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στο τέλος την μισή κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο τρίβοντας το με τα δάχτυλα μας. Κόβουμε την γαλοπούλα Fouantré σε κυβάκια και την προσθέτουμε και αυτή στη γέμιση. Αφήνουμε την γέμιση μας να κρυώσει για να γεμίσουμε τα κανελόνια.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με μαργαρίνη με βούτυρο, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε στο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα κανελόνια φροντίζουμε να μην τα γεμίζουμε εντελώς για να μην σκιστούν στο ψήσιμο. Απλώνουμε την τριμμένη γραβιέρα σε όλη την επιφάνεια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τα κανελόνια πρέπει να καλύπτονται μέχρι τη μέση με υγρά, οπότε αν χρειάζεται επιπλέον υγρό αραιώνουμε την κρέμα γάλακτος με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.