ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ & ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 22/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

(για 2 άτομα)

Για το χοιρινό:

  • 2 φέτες / 2 εκ. ψητό χοιρινό φουαντρέ με μυρωδικά IFANTIS 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

Για τη σάλτσα βερίκοκου:

  • 4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • ½ ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon Maille Originale
  • 1 φλ. νερό

Για τη σαλάτα:

  • 200 γρ. φακές 
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 6 λιαστές ντομάτες 
  • Κόλιανδρο φρέσκο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες ψητού χοιρινού. Σοτάρουμε για να ζεσταθεί το χοιρινό μας και να βγάλει τα αρώματά του για 1-2 λεπτά. Το βγάζουμε από το τηγάνι.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το νερό και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος βάζουμε μέσα στη σάλτσα το χοιρινό και σβήνουμε τη φωτιά.
Για τις φακές: ρίχνουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για 10-15 λεπτά, θέλουμε να έχουν μαγειρευτεί, αλλά να κρατάνε λίγο. Σουρώνουμε και κρυώνουμε πολύ καλά τις φακές με νερό και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τις λιαστές ντομάτες, το κόλιανδρο και τα προσθέτουμε μαζί με το ξίδι, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το χοιρινό συνοδεύοντας το με τη σαλάτα φακής.