ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΑΝΤΡΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Σολάκη

Ημερομηνία Προβολής: 14/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. καπνιστό χοιρινό Fouantre IFANTIS
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 μανιτάρια πόρτο μπέλο
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr «Σπιτικός»
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 50 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις ταλιατέλες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε ψιλές φετούλες.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια με φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδάκι.
Διαλύουμε το ζωμό λαχανικών σε 250 ml ζεστό νερό.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα μανιτάρια σβήνουμε με λίγο από το ζωμό (περίπου μισό φλιτζάνι).
Κόβουμε τις φέτες καπνιστού ζαμπόν σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε τις ταλιατέλες κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακινούμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε τα ζυμαρικά στο πιάτο δίνοντας ύψος στη μερίδα, διακοσμούμε με μερικές λωρίδες καπνιστού χοιρινού, ένα κλωναράκι θυμάρι, λίγο ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα, παλαιωμένη μυζήθρα ή ακόμα και ανθότυρο.