ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ

Από τον Chef Φώτη Πάστρα

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΙΛΕΤΑ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
60 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
60 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
50 ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
30 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ:
4-5 ΠΑΤΑΤΕΣ
3 ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤEΣ
1,5 LT ΝΕΡΟ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
30 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε το ψαρονέφρι, το αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια το ψήνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες, για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε. Έπειτα τις πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν πουρές.

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τον ζωμό, τη μαύρη ζάχαρη, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε στη σάλτσα το ψαρονέφρι και το σερβίρουμε με τον πουρέ γλυκοπατάτας.