ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ BBQ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ  ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ BBQ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ:
1 ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1ΛΑΙΜ
6 ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
2 Κ.Σ. ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΦΕΤΕΣ ΛΑΙΜ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ:
3 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1/2 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μανιτάρια, για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το φρέσκο θυμάρι, την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε.
Για το κους κους ψιλοκόβουμε το πάνω μέρος από το μπρόκολο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το φιστίκι Αιγίνης, τις σταφίδες, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα ραπανάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε φέτες λάιμ, τα ψητά μανιτάρια portobello και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού BBQ.