ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ & ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Στέφανο Ρόσσι


Ημερομηνία προβολής 30/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 100 γρ. μπέικον καπνιστό IFANTIS
  • ½ κρεμμύδι 
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 50 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 3 φύλλα φασκόμηλου
  • 80 ml λευκό κρασί 
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 300 ml βραστό νερό
  • Αλάτι – πιπέρι

Για τις πατάτες baby: 

  • 150 γρ. μπέικον καπνιστό IFANTIS
  • 1 κ. πατάτες baby
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 100 ml λευκό κρασί 
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φύλλο φασκόμηλου
  • 2 φύλλα βασιλικού
  • Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ½ κ.σ. λάδι και 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο και προσθέτουμε το φασκόμηλο. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το μπέικον κομμένο σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το σκόρδο σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι. Σβήνουμε με λευκό κρασί, κατά προτίμηση Soave ή, αν δεν έχουμ,ε οποιοδήποτε λευκό ξηρό κρασί. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι.
Σε ένα κατσαρολάκι έχουμε το ζεστό νερό και διαλύουμε το ζωμό λαχανικών.
Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό, έτσι ώστε να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να έχουμε μία πλούσια και παχύρρευστη σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε μία κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο.
Για να ετοιμάσουμε το συνοδευτικό πιάτο, κόβουμε τις πατάτες στη μέση με τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια επίσης κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το βασιλικό, τη δάφνη, 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και το μπέικον σε κυβάκια. Τέλος ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.