ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Αγγελική Χαριτέλη
Ημέρα προβολής 4/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 1 κιλό πατάτες (Νάξου ποικιλία Σπούντα)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 σκελ. σκόρδο
- Φασκόμηλο ξερό
- Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια των 3 εκ. περίπου. Βάζουμε τα κυβάκια σε μια κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν. Ρίχνουμε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι. Από την ώρα που θα αρχίσει το νερό να βράζει και να κοχλάζει τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την βάζουμε κάτω από μια ανοιχτή βρύση με κρύο νερό σε μικρή ροή και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με συρμάτινο δίχτυ. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε. Λιώνουμε μισή σκελίδα σκόρδου και ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο.
Όταν τηγανιστούν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε καλά από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο, το φασκόμηλο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.