ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Xρήστο Λάππα

Ημέρα προβολής 21/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

YΛΙΚΑ

  • 5 μανιτάρια portobello
  • 1φινόκιο
  • 1 πράσο
  • 1 καρότo
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (τουρσί)
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • ½ μάτσ. μαϊντανό
  • ½ μάτσ. άνηθο
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 κλων. ρίγανη φρέσκια
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ραντίζουμε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα φουρνίζουμε για 10 λεπτά, στους 200 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το φινόκιο, την πράσινη πιπεριά, το μανιτάρι και το πράσο.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το φινόκιο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε αλάτι. Προσθέτουμε το καρότο, τη σάρκα της ντομάτας, την πράσινη πιπεριά, το μανιτάρι, το πράσο, τη ρίγανη και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε στα σωταρισμένα λαχανικά τη φρυγανιά, το καλαμποκάλευρο, τα αβγά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, ανακατεύουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα μανιτάρια με το γιαούρτι, τις πιπεριές Φλωρίνης, μαϊντανό ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τα χορτοφαγικά μπιφτέκια.