
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕΓΑΛΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:
20 ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ (ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ)
2 K.Γ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
2-3 ΑΒΓΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
2 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 Κ.Γ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Γ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Γ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
200 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πανάρισμα:
Ψιλοκόβουμε τις ελιές, μέχρι να γίνουν πούδρα (δεν τις βάζουμε στο μούλτι). Μετά τις απλώνουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90 βαθμούς, για 3 ώρες, μέχρι να αφυδατωθούν. Ανακατεύουμε, ανά τακτά διαστήματα, κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις ψημένες ψιλοκομμένες ελιές, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Για το ψαρονέφρι:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε 2-3 κόμάτια, ανάλογα με το μέγεθος. Στη συνέχεια πανάρουμε το ψαρονέφρι με το αλεύρι καλαμποκιού, μετά το περνάμε από το αβγό και από το μείγμα της ελιάς.
Στη συνέχεια το θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Έπειτα κόβουμε το παναρισμένο ψαρονέφρι σε φέτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε το κρέας, σε δυνατή φωτιά.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πικάντικη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το μείγμα με το τυρί κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι σε κρούστα ελιάς με τη σάλτσα μουστάρδας.