ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΨΙ 15X15 EK.
500 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ 70% ΚΑΚΑΟ
250 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
60 ML ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
50 ΓΡ. ΜΕΛΙ
2 ΦΛ. ΔΙΠΛΟ ESPRESSO ΡΟΦΗΜΑ (120 ΜL)
ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Zεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι, τον καφέ εσπρέσσο και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα της σοκολάτας σε ένα μικρό ταψάκι καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες να σφίξει.
Αφού κρυώσει και σφίξει, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα περνάμε από τη σκόνη κακάου και σερβίρουμε.