ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία προβολής 26/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 1 φύλλο κουρού
- 1 κ.σ. Flora με 25% βούτυρο
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- 120 γρ. πετιμέζι
- 3 αβγά
- 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. βρώμη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 150 γρ. καρύδια
- 150 γρ. σταγόνες πικρής σοκολάτας
- Παγωτό Carte d’Or Crème Caramel
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καρύδια χοντροσπασμένα, τη βρώμη, το πετιμέζι, το εκχύλισμα βανίλιας, τις σταγόνες σοκολάτας, ξύσμα πορτοκαλιού, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το φύλλο κουρού σε 12 τετράγωνα κομμάτια, αλείφουμε με μαργαρίνη με 25% βούτυρο, στρώνουμε τα φύλλα μας καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας και τρυπάμε με ένα πιρούνι. Γεμίζουμε τα φορμάκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά περίπου μέχρι η γέμιση στο κέντρο να στέκεται. Βγάζουμε από το φούρνο τα φορμάκια, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα. Διαφορετικά μπορούμε να στρώσουμε το φύλλο ολόκληρο σε μια ταρτιέρα ή αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο ψήνουμε τη γέμιση σε ένα ταψί και μόλις ψηθεί το κόβουμε σε κομμάτια σαν μπάρες δημητριακών.
Σερβίρουμε τις τάρτες μας μαζί με παγωτό.