ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑ (160 ΓΡ.)
500 ΓΡ. ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ
20 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΑΜΠΙΝΙΟΝ
20 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
20 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
100 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
½ ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
80 ΓΡ. TYΡΙ ARLA HAVARTI LIGHT
50 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
150 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΒΑΒΥ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια σωτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, τα μανιτάρια σαμπινιόν, τα πλευρώτους, τα πορτσίνι, για 3 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε το νερό από τα μουλιασμένα πορτσίνι, το ζωμό βοδινού και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. Προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε το baby σπανάκι.
Για την κρέμα τυριού:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το havarti με το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η κρέμα.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με τα μανιτάρια και το baby σπανάκι, προσθέτουμε το χοιρινό φιλέτο και την κρέμα τυριού.