ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Χρήστο Τζιέρα
Ημερομηνία προβολής 05/11/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το επεισόδιο
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κατσικάκι μπούτι
- 3 κ.σ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 1 κρεμμύδι
- 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
- 600 γρ. γιαούρτι σακούλας ή πρόβειο στραγγιστό
- 3 αβγά
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
- 1/2 ματσ. μαϊντανό
- Αλάτι-πιπέρι
- Θυμάρι
- Δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από τον χασάπη να μας ξεκοκαλίσει και να μας κόψει σε κύβους το μπούτι του κατσικιού. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στον πάτο μιας κατσαρόλας και σωτάρουμε το κατσικάκι με το κρεμμύδι. Όταν ασπρίσει το κρέας ρίχνουμε την ντομάτα.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και θυμάρι.
Το φουρνίζουμε χωρίς να το σκεπάσουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Φτιάχνουμε μια κρέμα αναμειγνύοντας το γιαούρτι με τα αβγά και την κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
Περιχύνουμε το φαγητό, ώστε να καλυφθεί όλο και το βάζουμε ξανά στον φούρνο για 15´ στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα η επιφάνεια της κρέμας.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα μαϊντανού χτυπώντας σε ένα μπλέντερ το ελαιόλαδο με 1/2 ματσάκι μαϊντανού, αλάτι και πιπέρι και το ραντίζουμε πάνω από το φαγητό.
*Στο φαγητό αυτό μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε και μία μικρή μελιτζάνα σε κύβους, από την αρχή στο πρώτο σωτάρισμα.