ΣΥΝΤΑΓΕΣ

BURGER ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ & ΑΒΓΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Σταύρο Πεχλιβανίδη

Ημερομηνία προβολής 18/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 burger)

  • 4 ψωμάκια burger
  • 500 γρ. καπνιστό ζαμπόν Fouantré Ifantis
  • 4 αβγά
  • 3 πατάτες μεγάλες
  • 500 γρ. κρεμμύδια ( κοκκάρια )
  • 20 γρ. Flora με 25% βούτυρο
  • 2 κλων. θυμάρι φρέσκο
  • 2 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο 
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijonnaise
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 σφην. βαλσαμικό ξύδι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες τόσο όσο να κρατάνε. Τις κρυώνουμε και τις κόβουμε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και μαργαρίνη με 25% βούτυρο, μαζί με την καστανή ζάχαρη και καραμελώνουμε τα κρεμμύδια, για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τα σβήνουμε με βαλσαμικό ξύδι και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λάδι και ρίχνουμε μέσα το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το σκόρδο. Μόλις βγάλουν τα αρώματα τους ρίχνουμε τις πατάτες, το καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο μέχρι να ροδίσουν. Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια και τηγανίζουμε τα αβγά. Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι, μια κουταλιά μουστάρδα, τις πατάτες με το καπνιστό ζαμπόν, από πάνω τους το αβγό, στο πλάι τα καραμελωμένα κοκκάρια και τέλος πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και λίγο μπούκοβο.