ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ,  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
(για 1 πίτσα)

Για την πίτσα
1 ζύμη ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ KANAKI
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια με το χέρι
20 φύλλα νεαρό σπανάκι (περίπου)
1 τσίλι πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. φέτα κομμένη σε τρίμματα
Σάλτσα ντομάτας

Για τη σάλτσα
200γρ. ντομάτα κονκασέ
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ ρίγανη ξερή
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι-πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τη σάλτσα
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Για την πίτσα
Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί, έτσι όπως είναι με τη λαδόκολλά του.
Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με την σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια χαράζουμε απλώς (δεν κόβουμε) με ένα μαχαίρι περιμετρικά της ζύμης, δημιουργώντας ένα πλαίσιο πάχους 1-1,5εκ. περίπου.
Σκορπάμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο και τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας.
Από πάνω σκορπάμε την πιπεριά τσίλι, το κρεμμυδάκι, το σπανάκι, την υπόλοιπη μοτσαρέλα, τη φέτα και λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να πάρει χρώμα η πίτσα στην επιφάνεια.