ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
200 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FERRANO IFANTIS
2 ΑΒΓΑ
ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)
8 Κ.Σ. ΒΡΩΜΗ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ:
10 ΦΥΛΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑΣ
15 ΦΥΛΛΑ BABY ΡΟΚΑ
15 ΦΥΛΛΑ BABY ΣΠΑΝΑΚΙ
10 ΠΑNΤΖΑΡΟΦΥΛΛΑ
150 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PADIMITRIOU
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
150 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
2 K.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την ψητή γαλοπούλα σε 4 φέτες. Πανάρουμε τις φέτες της γαλοπούλας, τις περνάμε πρώτα από τo νερό, έπειτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αβγό και τέλος από την βρώμη ανακατεμένη με αλεύρι. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις κροκέτες, σε ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σαλάτα:
Βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη σαλάτα, τη baby ρόκα, τα παντζαρόφυλλα, το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα.
Προσθέτουμε στη σαλάτα την κροκέτα ψητής γαλοπούλας και τις φλοίδες κεφαλοτύρι. Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού με σύκο και σερβίρουμε.