ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Παύλο Παυλάκη
Ημερομηνία προβολής 23/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για τους κεφτέδες:
- 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 150 γρ. αρνίσιο κιμά
- ½ ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (κόλιανδρο, γλυκάνισο, κανέλα, κύμινο, μπαχάρι)
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- Καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
Για την σάλτσα:
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 150 μλ ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 200 ζωμό λαχανικών Knorr
- 1 σκελ. σκόρδο ψητό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 5-6 κλων. δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε ένα μίγμα 5 μπαχαρικών, τρίβοντας σε ένα γουδί κόλιανδρο, γλυκάνισο, κανέλα, κύμινο και μπαχάρι.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ, γιατί θέλουμε να βγάλει τα υγρά του. Ζυμώνουμε ελαφρώς όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για ½ ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ένα καυτό τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο, χωρίς να τα αλευρώσουμε. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει κατά ¾ το κεφτεδάκι. Δεν τα τηγανίζουμε πολύ, γιατί θα συνεχίσουν το μαγείρεμα μέσα στη σάλτσα. Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε και το ψητό σκόρδο. Ρ
ίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και σβήνουμε με ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Σιγοβράζουμε 8-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Δεν βράζουμε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν τα κεφτεδάκια και δεν θα είναι αφράτα όπως πρέπει. Κατεβάζουμε από την φωτιά το φαγητό και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με ταμπουλέ (θα βρείτε την συνταγή στο www.chefonair.gr). Προαιρετικά πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου. Μπορούμε να προσθέσουμε και αραβικές πιτούλες με πάπρικά, για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πιάτο.