ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ:
300 ΓΡ. ΚΟΛΟΚΥΘΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΙΚΡΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
2 Κ.Σ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΦΡΕΣΚΟ Ή ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΑΒΓΟ
1/4 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΦΛ. ΓΑΛΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
8 ΦΕΤΕΣ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ ΙFANTIS
8 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA ΜΟΖZARELLA
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ & ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
1 ΛΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΑΒΓΑ
4 K.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ:
4 ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις τηγανίτες:
Τρίβουμε την κολοκύθα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το βούτυρο και σωτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κόλιανδρο, το αβγό, το κύμινο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα της κολοκύθας. Βάζουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το γάλα ή νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν χυλός.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε μία κουταλιά από το μείγμα, το απλώνουμε και το τηγανίζουμε, σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά, από κάθε πλευρά. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα. Αφήνουμε τις τηγανίτες στην άκρη.
Για το συνοδευτικό:
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι τα παντζάρια, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά, περίπου, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνουν τραγανά σαν τσιπς.
Τηγανίζουμε τα αβγά σε λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε με κλειστό καπάκι.
Βάζουμε σε ένα πιάτο τις τηγανίτες με τα τσιπς παντζαριού. Αλείφουμε τις τηγανίτες με το τυρί κρέμα με μυρωδικά και μπαχαρικά, βάζουμε φύλλα από την κόκκινη λόλα και το κρεμμύδι. Βάζουμε άλλη μία τηγανίτα από πάνω, σαν club sandwich, προσθέτουμε τυρί κρέμα, μία φέτα μορταδέλα και τη mozzarella. Καλύπτουμε με μία τηγανίτα και από πάνω τοποθετούμε το τηγανιτό αβγό.
Καρφώνουμε με ένα ξυλάκι το αβγό, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.