ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ & ΛΟΥΙΖΑ

Από τον Chef Θανάση Ανδριτσόπουλο

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ & ΛΟΥΙΖΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

½ ΚΙΛΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΟ 6 TETRAGONO
600 ΓΡ. ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
6 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ (ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΕΡΟΣ)
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 ΚΟΛΟΚΥΘAKIA ΜΕΓΑΛΑ
½ ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΛΟΥΙΖΑ
200 ΓΡ. ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
100 ΓΡ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα σωτάρουμε, ελαφρώς, σε βούτυρο και ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι, σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφού πάρει μία βράση, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, κομμένα σε μακριά μπαστουνάκια. Στο τέλος προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και τα σπαγγέτι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την φρέσκια λουίζα και δένουμε, εκτός φωτιάς, με το βούτυρο.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τον μπακαλιάρο και τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.