ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 17/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 1 κιλό χτένι μοσχαρίσιο
- 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 100 ml λευκό κρασί
- 250 ml ζωμό βοδινού
- 25 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κλων. φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
Για το σπανάκι:
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σπανάκι:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βούτυρο και ελαιόλαδο. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σπανάκι με το σκόρδο. Το αλατίζουμε και όταν μαραθεί το αποσύρουμε από το τηγάνι και αφαιρούμε το σκόρδο.
Για το κρέας:
Κόβουμε το μοσχαρίσιο χτένι σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι.
Σωτάρουμε το κρέας στη χύτρα με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα και το αλατοπιπερώνουμε. Όταν τα κομμάτια του κρέατος θωρακιστούν, τα αποσύρουμε από τη χύτρα.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σωτάρουμε στη χύτρα, το πράσο και το κρεμμύδι.
Ξαναβάζουμε το κρέας στη χύτρα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να μη φαίνεται. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση, έπειτα ρίχνουμε το πιπέρι και το ζωμό βοδινού. Κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε για 25-30 λεπτά, να μαγειρευτεί.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λάιμ κια το αφήνουμε να βράσει για άλλα 3-4 λεπτά.
Σερβίρουμε το λεμονάτο μοσχαράκι με το σπανάκι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.