ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την τηλεθεάτρια Κατερίνα Κορορού
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
- 500 γρ. Σπιτική σάλτσα ντομάτας Pummaro
- 1/2 κ. ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά
- 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Παραδοσιακό
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε κύβους
- 1 μεγάλο καρότο σε φετούλες
- 5 κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τις ελιές (αλλάζοντας το νερό) για τουλάχιστον 2 ώρες ή από βραδύς.
Βάζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο στη χύτρα και το ροδίζουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Σωτάρουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές , το καρότο το μπαχάρι και τελευταίο το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τη σπιτική σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ελιές αφού τις στραγγίσουμε και ξαναβράζουμε για άλλα 20 λεπτά. Σερβίρουμε με τηγανίτες πατάτες.