ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 27/10/14

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μπριζόλες χοιρινές (πάχους 2 εκ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 1 λάχανο μικρό
  • ¾ φλ. ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες. 
Σωτάρουμε τις μπριζόλες στη χύτρα με βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαραθόσπορο. Όταν πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές τις βγάζουμε, βάζουμε στη χύτρα το λάχανο και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε πάλι στη χύτρα τις μπριζόλες, σβήνουμε με τον ζωμό και κουνάμε για να ανακατευτούν τα υγρά με τα ζουμάκια από τις μπριζόλες. Κλείνουμε τη χύτρα και όταν ξεκινήσει η πίεση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει, κατεβάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά και αποσυμπιέζουμε βγάζοντας τον ατμό. 
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με το λάχανο και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.