ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΛΑΒΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

Aπό τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη

ΚΕΙΚ ΛΑΒΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ
350 ΓΡ. ΑΒΓΑ
75 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
75 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
50 ΓΡ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, τη σοκολάτα γάλακτος και την πραλίνα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ τη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε μικρά τσέρκια ή φορμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για περίπου 6-8 λεπτά. Αφού ψηθούν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι και σερβίρουμε.