ΣΥΝΤΑΓΕΣ

BROWNIE ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

Από την Ιωάννα Σταμούλου

BROWNIE ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ 19X28 ΕΚ.

200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
4 ΑΒΓΑ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
100 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
75 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί την σοκολάτα κουβερτούρα με το βούτυρο.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν καλά και να αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα. Ρίχνουμε προσεκτικά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αβγών και χτυπάμε λίγο ακόμη για να ενσωματωθούν. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα με το μαχαίρι και τη ρίχνουμε πάνω στο μείγμα. Έπειτα πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Όταν θα σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του brownie και κάνει μια κρούστα, τότε το γλυκό είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω κάτω και ζουμερό στο εσωτερικό του. Αν το παραψήσουμε, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το brownie και το κόβουμε σε κομμάτια. Αν κρυώσει εντελώς, το ζεσταίνουμε ελαφρώς. Το συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό.